fbpx

Kommunistjävlar!

Jag har länge planerat ett projekt som snart ska genomföras.

Projektet har i mitt huvud gått under arbetsnamnet ”Kommunistjävlar!” och går helt enkelt ut på att spela in en CD med några av mina personliga favoriter inom vänsterpolitisk musik. Nu har jag bestämt mig för att genomföra det, men det blir troligtvis ingen CD. Det blir till att börja med en digital utgivning, på Spotify och andra digitala butiker, går den bra så kan det bli en liten utgivning på CD också.

Några låtar är utgivna sedan tidigare, andra är så gott som klara, några ska snart börja spelas in och några har jag fortfarande inte bestämt!


De låtar som är bestämda eller klara är:

 • Bläckfisken (Björn Afzelius)
 • Bängen trålar (Nationalteatern)
 • Sosse (Gudibrallan)
 • Working class hero (John Lennon)
 • Den ena handen vet vad den andra gör (Blå Tåget)
 • Husvagnsutopin (Kreti & Pleti)
 • Lex Pentagon (Björn Afzelius)
 • Fröken Julie (Björn Afzelius)
 • Rocksamba (Hoola Bandoola Band)

Förutom dessa så hoppas jag att jag kan stoppa in 3 – 4 ytterligare låtar.
Har du förslag på låtar så skriv en kommentar!

 1. Knutte skriver:

  Gôtt, kör på det. 🙂

 2. Bobo skriver:

  Staten och kapitalet måste ju vara med!

 3. Mats Eriksson skriver:

  Vem kan man lita på
  Keops pyramid

 4. Hej

  Jag funderade på om denna låt skulle kunna funka med en remix: http://www.youtube.com/watch?v=EMYxUqa-Uac

  Något i stil med en artist som har skrivit ett dåligt skivbolagskontrakt, och aldrig tar sig ur skuldfällan.

 5. Harald skriver:

  En av mina absoluta favoriter på temat klassojämlikhet är Simon & Garfunkles Richard Corey http://www.youtube.com/watch?v=yz8VQ8C-_3E

  Fast nu vet vi ju var Paul Simon står upphovsrättspolitiskt så att göra en cover på dem är väl att be om att stoppas 😉

 6. […] Sist jag skrev om projektet var för över ett år sedan, under den tiden har tonvis med vatten runnit under broarna och jag har blivit lite snällare. Titeln ”Kommunistjävlar!” (som i sig var en sarkasm över vad vissa borgarbrackor kallar folk som står till vänster i politiken) har ändrats till den snällare, och troligtvis mer respektabla, titeln ”Kommunistfasoner!” […]

 7. […] Sist jag skrev om projektet var för över ett år sedan, under den tiden har tonvis med vatten runnit under broarna och jag har blivit lite snällare. Titeln ”Kommunistjävlar!” (som i sig var en sarkasm över vad vissa borgarbrackor kallar folk som står till vänster i politiken) har ändrats till den snällare, och troligtvis mer respektabla, titeln ”Kommunistfasoner!” […]

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *