fbpx

Nya tjänster, men är det verkligen vad folket vill ha?

Fildelningsdebatten fortsätter och musikbranschen fortsätter försöka styra in oss på den väg dom vill att vi ska gå.

Nu har en ny tjänst startat, den heter Spotify och går ut på att vi ska streama musiken och betala per månad eller år. Det finns också ett gratisalternativ som finansieras via reklam, men det går inte att använda just nu, om man inte får en inbjudan från någon som redan är medlem.

I tjänsten ska man kunna lyssna på musik, söka efter musik och skapa spellistor som man kan spara på en nätverksdisk eller ett USB-minne och sedan spela upp från vilken dator man vill. Låtarna ligger fortfarande inte på minnet, dom streamas från företagets server. Vill man ha låtarna på sin egen hårddisk, då länkas man vidare till de som säljer musik.


Det är där jag börjar bli negtiv. Tjänsten kostar 99 kronor per månad eller 999 kronor per år och under den tid man betalar får man lyssna på musik obegränsat, men man kan bara lyssna på den när man sitter vid en dator.

Jag tror inte att det här blir någon hit, dagens människor är vana vid att man alltid har musiken med sin i mobilen eller i mp3-spelaren och mobiltäckningen i Sverige är inte så bra så det funkar att streama musik i realtid överallt. Det räcker för mig att ta tåget från Gävle till Sundsvall, en tur på två timmar, för att det ska uppstå luckor i täckningen även då jag använder SJ’s trådlösa bredband.I storstadsområdena fnkar det säkert bra, men för oss som bor på landet funkar inte det här.

Jag förstår att musikbranschen drar igång en sån här tjänst för att försöka få folk att börja lyssna på musik legalt igen, men vi har redan The Pirate Bay – som är den överlägset bästa sökmotorn för musik, film och mjukvara idag.

Jag säger som Lars Ohy sa om FRA-lagen: Riv upp, gör om, gör rätt!

  1. Mike skriver:

    Nej absolut ingn hit alls.

    99 kr idag 599 kr om några år

  2. Johan Bakke - En blogg! » Arkiv » Jag måste backa… skriver:

    […] några veckor sedan skrev jag ett blogginlägg om Spotify, tjänsten där man betalar 99 kronor per månad eller 999 kronor per år och sedan får […]

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *