Asperger & Musiken – En musikföreläsning

Tidigare var jag i olika perioder styrelseordförande, kassör  och programansvarig på en lokalradiostation och har alltid har varit inblandad i musikprojekt av olika slag. Numer är jag “bara” musiker, ljudtekniker, musikproducent och låtskrivare, men jag har även ett neuropsykiatriskt funktionshinder.

Jag har Aspergers Syndrom och i föreläsningen “Asperger & Musiken” berättar jag om mitt liv och hur jag till stor del har varit hjälpt av Asperger i mitt arbete med musiken och i min tidigare anställning inom radio. Jag ser inte Asperger som något funktionshinder, det är bara ett annorlunda sätt att tänka och leva och eftersom jag inte känner mig hindrad av min Asperger så kan jag inte heller kalla det för ett funktionshinder. Det berättar jag om i föreläsningen “Asperger & Musiken”.

Eftersom jag har Asperger med musik som specialintresse så innehåller föreläsningen också en del musik, jag tycker själv att föreläsningar är ganska tråkiga och kommer att försöka liva upp stämningen genom att ta med en gitarr och spela några låtar. Har publiken önskelåtar så får ni gärna lämna fram dom, jag är sällan omöjlig. Kan jag låten så försöker jag spela den!

Jag har aldrig klarat av att arbeta med nånting annat än musik och ljudteknik, men det var först när jag var över 30 år som jag insåg det. Jag kommer att försöka inspirera andra med Asperger att våga satsa på sitt intresse tidigare än vad jag vågade, men även berätta om svårigheter jag har haft.

Jag gör det för att visa att det inte bara finns nackdelar med neuropsykiatriska diagnoser, man kan istället använda diagnosen till att bli riktigt bra inom sitt specialintresse och börja arbeta inom specialintresset!

Frågor:
E-post: info@johanbakke.com
Telefon: 076 – 250 16 14
Facebook: johanbakkemusic

Bokning:
E-post: info@platinaproduktion.se
Telefon: 070 – 813 28 77
Facebook: platinaproduktion

 

4 comments

  1. Pingback: På väg ut med Platina igen! - Johan Bakke
  2. Pingback: Ännu ett år har gått... - Johan Bakke
  3. Pingback: Ny video på YouTube! Informationsfilm - Asperger och musiken - Johan Bakke
  4. Pingback: Fantasi! Ny singel med Platina i mars! - Johan Bakke