Asperger och musiken

Igår gick jag ut med nyheten att jag kommer att börja göra föreläsningar, jag blev ganska förvånad över responsen. Bara 30 minuter efter jag hade lagt ut länken blev jag erbjuden hjälp med bokningar och trots att jag än så länge bara har delat sidan på Facebook så har den i skrivande stund fått över 350 besökare. Tack för det alla vänner!

Asperger och musiken, blir namnet på föreläsningen som jag nu har bestämt mig för att börja åka ut med under hösten.

Det blir en föreläsning där jag berättar om mitt liv som lokal radioprofil i Sandviken, musiker med över 150 spelningar bara de senaste två åren och låtskrivare med över 300 låtar i bagaget. Detta trots att jag har ett neuropsykiatriskt funktionshinder, Aspergers syndrom, som jag fick för några år sedan men som jag naturligtvis har haft hela livet.

Målet med föreläsningen är att försöka inspirera andra med Asperger att våga satsa på sitt intresse tidigare än vad jag vågade, men även berätta om svårigheter jag har haft.

Jag gör det för att visa att det inte bara finns nackdelar med neuropsykiatriska diagnoser, man kan istället använda diagnosen till att bli riktigt bra inom sitt specialintresse och börja jobba med det!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *