Nytt tänkande i media?

Läser på dn.se att regeringen inför förhandsgranskning av nya programtjänster i SVT, SR och UR.

-”Public service-bolagen ska inte syssla med sådana program och medietjänster som, enligt regeringen, förstör marknaden för de kommersiella kanalerna. När SVT har en ny programidé ska den anmälas till regeringen som låter tjänstemännen på den nya Myndigheten för radio och tv godkänna eller underkänna.”

Vidare säger SR’s VD Mats Svegfors till dn.se att: – ”Radio- och tv-myndigheten ska skicka ut vår verksamhetsidé på remiss till de kommersiella aktörerna på marknaden innan vi kan lansera tjänsten. Det kommer att dröja tre fyra månader innan vi får ett beslut. Under den tiden kan kommersiella aktörer rakt av ta vår idé och genomföra den. Det är förödande för en organsation som bygger på kreativitet, säger Mats Svegfors.”

De här tycker jag låter mycket bra, de statliga radio- och TV-kanalerna ska inte syssla med verksamhet som de kommersiella kanalerna lika gärna kan syssla med. lekprogram som Så ska det låta, Stjärnorna på slottet eller Robinsson kan de kommersiella kanalerna syssla med.

Pengarna från TV-licensen ska användas till att göra program som är för smala för de kommersiella kanalerna, vill en kommersiell kanal sända ett program som SVT eller SR planerar att sända så betyder det att det finns ett kommersiellt intresse i att sända det och då kan staten släppa programmet till de kommersiella aktörerna.

Pingat på intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , och

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Nytt tänkande i media?”