Nej, jag tänker inte kandidera…

Jag länge tänkt på att kandidera till Piratpartiets riksdagslistor. Jag skulle gärna jobba med upphovsrättsfrågor i Riksdagen, som oberoende popmusiker vill jag försöka få övriga partier att inse att fildelning inte är döden för kulturskapare och att det finns andra vägar till inkomst än skivförsäljning.

Problemet för mig vid en eventuell riksdagskandidering är vågmästarstrategin. Jag skulle i 99 fall av 100 inte kunna rösta med Fredrik Reinfelt och skulle troligtvis bli politisk vilde om Piratpartiet bestämmer sig för att stödja en borgerlig regering. Det vill säga: Jag skulle rösta med PP i alla piratfrågor, men med oppostionen (S+V+MP) i allt övrigt.

Vågmästerstrategin är inget problem för mig när det gäller att arbeta för att PP ska komma in i riksdagen, inte heller när det gäller att lägga en röst på PP eller om det blir så illa så vi samarbetar med Reinfelt & co.  Problemet blir om JAG ska sitta där med mina vänsteråsikter (i nästan alla frågor, förutom piratfrågorna) och rösta med en moderatledd regering.

Så nej, jag kandiderar inte. Istället erbjuder jag mig att hjälpa er som kandiderar, för att chansen till en riksdagsplats ska bli så stor som möjligt. Jag kan ljud, det är i princip det enda jag kan bra, så behöver ni hjälp med inspelning eller nånting annat som rör ljud ställer jag gärna upp!

Sagor från livbåten skriver nästan om samma sak idag, En stjärna gör inget lag

…och naturligtvis hoppas jag och tror på en vänsterregering stödd av PP efter riksdagsvalet. Det är det enda jag tror kan vara möjligt, borgarna kommer aldrig släppa sin syn på övervakning…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Nej, jag tänker inte kandidera…”