Stimavgift för att lyssna på musik på arbetet?

Att Stim kräver ersättning för allt användande av musik offentligt, det börjar nog bli nånting som alla svenskar känner till. Men när jag läser att Stim kräver företag på avgifter för att deras anställda ska få lyssna på musik, det gör mig lite fundersam.

Med tanke på att pengarna från butiker som idag betalar Stimavgifter inte går till de artister som verkligen spelas så tycker jag att det är dumt av Stim att gå ut med uttalanden som te.x ”- En arbetsplats är inte privat och då ska man ha en licens om musik spelas så att upphovsrättsinnehavarna får betalt”, som kommunikationschefen på Stim har sagt till DN.

De butiker som betalar Stimavgift för sitt musikanvändande redovisar inte en sekund av vad de spelar, så det är inte upphovsrättsinnehavarna till den musik de spelar som får betalt. Det är samma upphovsrättsinnehavare som Sveriges Radio, den kommersiella radion och de största TV-kanalerna redovisar som får ersättningen.

När ska Stim gå ut och berätta sanningen om dessa licenser?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Stimavgift för att lyssna på musik på arbetet?”