Parodi på Bryssel som mål!

Nu har jag fått veta att Jens Ganman, en musiker i Jämtland, har gjort en parodi på Bryssel som mål.

Jag tycker det är kul med parodier och remixer, och har egentligen inga problem med att andra musiker vill förändra mina låtar men att Jens samtidigt påstår att han har Stimanmält låten som sin egen tycker jag inte är lika kul.

Jag anser att den ideella och ekonomiska rätten ska följas, speciellt när det gäller att registrera låtarna hos Stim och andra upphovsrättsorganisationer. Att man remixar eller gör parodier på mina låtar, det har jag ingenting emot. Att man samtidigt anser att man trots bara små ändringar har rättigheterna till den nya versionen, det gör mig sur.

Jag har aldrig tänkt registrera låten hos Stim, men nu känner jag mig tvingad att ändå göra det, för sakens skull. Tack för det Jens!

Uppdatering: När jag läser texten så ser jag att det ser ut som att jag skickar ut ett påstående utan grund. Jag fick veta att Jens har registrerat låten hos Stim efter ett samtal med en reporter på SR Jämtland, som tydligen ska ha honom i studion på fredag morgon och även spela låten. Jag har nu mailat Jens och upplyst honom om problematiken i det här, en uppdatering kommer när jag får ett svar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Parodi på Bryssel som mål!”