Tack för att ett dansband vann Dansbandskampen!

Jag har alltid sett Scotts som ett popband som spelar dansbandslåtar, så att Larz-Kristerz vann Dansbandskampen det ser jag som en självklarhet.

Av låtarna i det näst sista delmomentet (där banden skulle spela nyskrivna låtar) var det bara Jannez och Larz-Kristerz låtar som jag kan räkna som dansbandslåtar, resten var poplåtar som lätt skulle platsa på Mix Megapol! Hur ofta spelar dom dansbandsmusik?

Även Scotts egna tolkning av ”Inget stoppar oss nu” var ju en popversion av en dansbandsklassiker, jag tyckte den liknade Gyllene Tiders liveversion av ”När alla vännerna gått hem”. Det enda som saknades var ett munspelssolo a’la Gessle, annars fanns det mesta där.

Det betyder inte att jag tycker det var dåligt, nej tvärtom, men jag tycker inte ett sånt band platsar som vinnare i en dansbandstävling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Tack för att ett dansband vann Dansbandskampen!”